19. 03. 2023 - Vše

Zvuko izolační dveře – důležitá součást odhlučnění prostor

Hluk se nejčastěji přenáší přes tenké stěny a stropy. Jednoduchou výměnou standardních dveří za akustické můžete výrazně zlepšit zvukovou izolaci jakékoli stěny. Pouhá výměna dveří výrazně omezí přenos zvuku z jedné místnosti do druhé.

Existují specifické oblasti, kde je velmi důležité udržet hladinu hluku a kvalitu zvuku pod kontrolou. Proto jsou v těchto místech zapotřebí vysoce kvalitní protihlukové dveře.

V zásadě se zvuk odráží v prostředí. Jeho část se absorbuje při nárazu do povrchu a zbytek se šíří ven z konkrétní místnosti. Takto vzniká hluk, který může rušit sousední prostory. Zvuko izolační dveře jsou jedním ze způsobů, jak zabránit šíření hluku  ať už směrem ven z místnosti nebo dovnitř. Akustické dveře výborně fungují ve spojení s absoprčními materiály, které odhlučňují stěny, podlahy a stropy místnosti.

Před koupí zvuko izolačních dveří zaměřte hluk a poraďte se s oborníkem.

Před nákupem akustických dveří je velmi důležité změřit hluk v místnosti. Existuje několik typů zvukotěsných dveří a správné dveře vyberete pouze tehdy, pokud znáte úroveň hluku v místnosti. V takovém případě je důležité poradit se s odborníkem, který zhodnotí konkrétní místnost, úroveň jejího odhlučnění a pomůže vám vybrat nejlepší model pro vaše individuální potřeby.

Druhy materiálů používaných v akustických dveřích se liší podle budovy a využití místnosti. Je to proto, že některé akustické dveře, které jsou vhodné pro malé hudební místnosti, nemusí být účinné ve velkých sálech nebo posluchárnách, kde je třeba zvláštním způsobem odrážet zvuky produkované orchestrem. Proto je důležité vědět, že tam, kde je třeba instalovat konkrétní akustické dveře, je nutné lépe absorbovat zvuk a dozvuk.

Z akustických dveří vám nabízíme to nejlepší na trhu:

  • interiérové dveře od Rw 42 dB,
  • technické a vstupní dveře Rw od 44 dB,
  • studiové dveře nejvyšší kvality Rw 52 dB.

Zvuko izolační dveře jsou jedním z důležitých řešení pro odhlučnění interiéru. Pokud jste již provedli úpravy vnitřní zvukové izolace a hluk vás stále ruší, může být problém v nekvalitních dveřích. Nedoporučujeme „odhlučňovat“ staré dveře, má to velmi špatný efekt.

Prohlédněte si naši nabídku kvalitních zvuko izolačních dveří.