04. 06. 2023 - Vše

Průvodce zvukovou izolací hotelového pokoje

Někteří hosté vyžadují pokoje daleko od výtahu a dalších rušivých elementů, aby měli zaručené ticho. Výhodou je mít pokoj ve vyšších poschodích, ale úplně nejlepším řešením je odhlučnění hotelového pokoje.

V závislosti na konstrukci vašeho hotelu může být zvuková izolace poměrně jednoduchá, ale také může vyžadovat zásadní rekonstrukci. Pokud máte starou budovu s tenkými stěnami a podlahami, čeká vás mnoho práce, abyste vynikli nad místní konkurencí.

Na druhé straně, pokud vaše stěny odvádějí slušnou práci při zamezení přenosu zvuku, některé jednoduché kroky vás zařadí na stejnou úroveň, jako jsou jsou špičkové hotely s výraznou zvukovou izolací. V první řadě je třeba vědět, jak vytvořit místnost tišší, poté jak zabránit přenosu zvuku mezi místnostmi.

Akustické panely

Instalací akustických panelů v místnostech dosáhnete pohlcení některých zvukových vln, které by se jinak odrazily zpět do místnosti a vedly ke stížnostem na hluk. Tyto zvukové blokátory na stěny jsou skvělým řešením hotelového designu, protože jejich jednoduché tvary a živé barvy můžete uspořádat tak, aby sloužily jako moderní umění pro zlepšení vizuální estetiky místnosti. 

Zvuková izolace stěn

Specifická konstrukce stěn ve vašem hotelu napoví, jaký bude váš další postup. Aplikace izolace mezi místnostmi je dobrým začátkem, přičemž lepší je přidat na stěnu více hmoty. Pokud se chystáte na větší rekonstrukci,  můžete přidat vylepšení, jako izolátory pro zastavení vibrací nebo přidat vysoce výkonnou izolaci.

Pokud hledáte méně invazivní řešení, můžete na současnou sádrokartonovou desku přidat druhou vrstvu sádrokartonu. V každém případě platí, že konzultace s odborníkem vám zaručí ty nejlepší výsledky pro vaši nemovitost.

Zvuková izolace dveří

Ne každý hluk přichází z vedlejší místnosti. Hluk může pocházet i z chodby, což by mohlo v noci budit hosty. Zvukotěsné hotelové dveře tento hluk udrží.

Prvním ochranným prostředkem jsou samotné dveře. Ujistěte se, že jsou pevné a masivní. Dveře s dutým vnitřkem mohou být vhodné pro skříně a interiérové dveře do místností, které nevyžadují žádné soukromí, ale pro místnost, kde budete spát, jsou plné dveře tou nejlepší volbou. Taktéž zadrží mnoho zvuku venku, ale pokud jsou na okrajích mezery, jste opět na začátku. Utěsnění okrajů pomůže dokončit vaši zvukovou bariéru.

Zvuková izolace oken

Hotelové pokoje jsou odhlučněné, aby nám hluční sousedé nekradli klidný spánek, zároveň jsou též odhlučněné, aby vás nerušil hluk z ulice. Zvuková izolace oken není tak jednoduchá, jako zvuková izolace stěn, podlah a dveří, ale i přes to existují řešení, která fungují poměrně efektivně.

Nová okna

Pokud máte stará okna, přes která proniká zvuk, možná je ten správný čas na jejich výměnu. Nová okna s dvojitým zasklením poskytnou dobrou zvukovou izolaci. Tento design s dvěma tabulemi má uzavřený prostor uprostřed, který je naplněný plynem, což z něj dělá skvělé izolátory zvuku a tepla. Nejenže nová okna izolují místnost od venkovních zvuků, ale sníží i vaše účty za energii.

Okenní vložky

Pokud máte historická okna, která si chcete nechat kvůli estetickým účelům, stále můžete docílit výhody nových oken bez toho, abyste ztratili šarm budovy. Okenní vložky jsou utěsněné tabule, které se hodí do vašich existujících okenních rámů, což znamená, že je jejich nákup a údržba levnější, přičemž si je můžete nainstalovat sami. Jelikož větší hotely mají i stovky pokojů a oken, mohou být finanční úspory výrazné.

Zvukotěsné závěsy

V každém hotelovém pokoji se většinou nachází závěsy, tak proč je nevyužít? Zvukotěsné závěsy jsou nejen skvělé pro zadržování světla, díky čemuž si hosté mohou kdykoliv odpočinout, ale tento moderní zvukotěsný výrobek také zlepšuje akustiku a udržuje zvuky z venku tam, odkud přicházejí.