07. 06. 2023 - Vše

Jak snížit hluk z klimatizace?

Léto je konečně tady a vy si můžete užívat relaxaci v chladném bytě, ale ruší vás hluk klimatizace. Naučte se, jak snížit hluk klimatizace, a váš byt se promění v příjemnou oázu klidu, kde můžete uniknout horku.

To, jak vnímáme hluk klimatizace, se u jednotlivých lidí liší. Někteří lidé jsou velmi citliví na určité zvuky a frekvence – proto hůře snášejí hluk klimatizace.

Mnoho zvuků je dostatečně hlasitých na to, aby způsobily poškození sluchu. Hluk klimatizace je nepříjemný, ale není bolestivý ani nebezpečný. Přesto může hluk klimatizace způsobovat více problémů, než si myslíte.

Pokud vaše klimatizace v noci vydává příliš velký hluk, můžete jej ztlumit pomocí špuntů do uší. Hluk z klimatizace je však rozumnější řešit, než problém zakrývat.

Správné umístění klimatizace je klíčové

Pokud instalujete novou klimatizační jednotku, dobře si rozmyslete, kam ji umístíte. Doporučujeme umístit venkovní jednotku mimo ložnici nebo místnost, kterou často používáte. Toto umístění omezí hluk, který uslyšíte.

Jednotku také neinstalujte v blízkosti vzduchovodů nebo úzkých chodeb. Zvuk generovaný klimatizací se bude odrážet od stěn nebo úzkého prostoru a bude znít hlasitěji.
Jakýkoli hladký a tvrdý povrch odráží zvuk. Měli byste také zvážit instalaci klimatizace dále od dveří a oken.

I odhlučnění bytu může být řešení

Někdy je však obtížné umístit zařízení mimo používané prostory. V tomto případě je ideální byt odhlučnit. Přidáním zvuko izolačních a akustických materiálů můžete snížit množství hluku, který se šíří do bytu, a tím eliminovat hluk z klimatizace.

Profesionální odhlučnění vám pomůže vyřešit nejen hluk z klimatizace, ale i celkový hluk zvenčí. Zatímco klimatizaci používáte hlavně v létě, hluk z města se pravidelně šíří po celý rok. Odhlučnění oceníte i mimo letní sezónu. Díky tomu bude váš domov skutečně klidným místem pro spánek, práci i bydlení.

Kontaktujte nás – zajistíme vám profesionální odhlučnění bytu.