11. 06. 2023 - Vše

Možnosti zvukové izolace nočního klubu

Pokud se jedná o zvukovou izolaci jakéhokoli prostoru, existuje mnoho možností, které skvěle omezí přenos zvuku, Výběr správných materiálů pro zvukovou izolaci nočních klubů a akustické úpravy nejenže zlepší ozvučení místnosti, ale díky nim bude i lépe vypadat.

Akustická ošetření

Prvním krokem při odhlučnění nočních klubů je snížení hlasitosti zvukových vln, které vytváříte uvnitř. Tvrdé a hladké povrchy se sice hodí k estetice nočního klubu, ale mohou způsobit zmatek, pokud jde o zvukové vlny. Když zvukové vlny dopadnou na tyto typy povrchů, odrazí se zpět a vytvářejí ozvěnu a dozvuk. Přidáním měkčích a pórovitých materiálů umožní, aby se zvukové vlny do tohoto materiálu pohltily, namísto toho, aby se odrazily zpět do místnosti.

Látkové akustické panely

Jedním z nejpopulárnějších a nejúčinnějších řešení při odhlučnění nočního klubu, se kterým se setkáte, je látkový akustický panel. Pokud jsou akustické panely umístěny na úrovních, kde mají zvukové vlny tendenci narážet na stěny, absorbují dostatek zvukové energie pro snížení ozvěny a dozvuku a vytvářejí o mnoho příjemnější zvuk, který zákazníkům umožní jasněji slyšet své přátele.

Látkové akustické panely jsou k dispozici v desítkách různých modelů a barev, což znamená, že vaše akustické úpravy budou mít dvojité využití tím, že navíc poslouží jako umělecké dílo. Vypadají skvěle a jsou oblíbené mezi zákazníky a majiteli, přičemž s nimi nemůžete nic pokazit.

Stropní akustické panely

Akustické panely nejsou omezené na prostory stěn. Mohou být též namontované nebo zavěšené na strop, čímž vytváří vizuálně zajímavé prostory nad hlavou a zachytávají zvukové vlny, které vznikají nad a pod nimi. Mnoho nočních klubů nemají dokončené stropy, takže potrubí a komponenty, které vedou nad hlavami, mohou přispívat k hluku v prostoru.

Zavěšení stropních akustických panelů pod těmito zdroji hluku znamená, že mnohé zvuky, které vytvářejí, jsou pohlceny dříve, než se dostanou k lidem v místnosti. Zvuky a melodie vytvořené níže se neodráží zpět do místnosti. Pokud chcete vylepšit svůj plán zvukové izolace nočního klubu něčím, co přináší vizuální přitažlivost, stropní panely jsou skvělým řešením.

Zvuková izolace nočního klubu

Akustické ošetření místnosti způsobí, že vyšší úrovně zvuku budou snesitelnější, ale zvuková izolace sníží přenos zvuku z vnitřku klubu do okolí nebo sousedních jednotek ve vaší budově.

Přidejte hmotu a hustotu na stěny

Pokud je vaše budova postavena z cihel nebo betonu, je to jasné. Materiály jako cihly a beton jsou již naplněné hmotou a hustotou, což znamená, že hudbu udržíte snáze tam, kam patří. Pokud mají vaše venkovní stěny menší hustotu, nebo budovu sdílíte s jinými nájemníky, je to o něco komplikovanější.

Jestliže pracujete s dřevem nebo kamenem, můžete též vytvořit zvukotěsné stěny pro noční kluby, ale je s tím více práce. V tomto případě je skvělou možností volně ložený vinyl. Tento hustý vinyl je možné aplikovat na již existující stěny a jednoduše jim přidat hmotu a hustotu. Můžete také přidat druhou vrstvu sádrokartonu s vrstvou zeleného lepidla. To slouží pro tlumení zvukových vln, což znamená, že vibrace tak lehce neprojdou přes povrch.

Postavte místnost v místnosti

Pokud chcete zabránit tomu, aby se zvukové vlny dostali z jednoho prostoru do druhého, jednou z nejefektivnějších metod, jak toho docílit, je oddělit je. Ve zkratce, oddělením jednoduše rozdělíte jednu věc od druhé. Odpojením povrchu stěny od konstrukce za ní nejsou zvukové vlny schopné procházet z jednoho povrchu na druhý. I když se to může zdát jako nejlepší způsob odhlučnění baru, může to být finančně náročnější.

Přidejte izolaci

Může se to zdát jako samozřejmost, ale přidání izolace do dutin mezi povrchy je skvělou volbou při odhlučnění nočního klubu. Utěsnění otvoru umožňuje absorpci zvukových vln procházejících z jednoho povrchu na druhý, což znamená, že na druhou stranu se nakonec dostane podstatně méně zvuku. Ne každá izolace je stejná, takže se ujistěte, že produkt, který používáte, přiměřeně vyhovuje vašim potřebám. Pokud si nejste řešením jisti, neváhejte nás kontaktovat.

Nezapoměňte na okna

Velká okna v přední části klubu mohou být skvělá pro propagaci party, ale ve velké míře přispívají k hluku mimo. Pokud taková okna máte, ujistěte se, že odtud neproniká příliš mnoho hluku.

První věc, kterou je nutné udělat, je posoudit stáří oken. Pokud jsou velmi stará, věřte, že nová by výrazně zlepšila jejich schopnost izolovat zvuk. Výběr oken s vícero skly a plynem vyplněnou mezerou mezi nimi bude znamenat podstatně velký rozdíl. Nejenže potěší sousedy, ale u účtů za topení a klimatizování budete příjemně překvapeni.

Pokud se váš klub nachází v historické budově s krásnými, ale starými okny, možná nebudete chtít změnit její vzhled instalací moderních oken. V takovém případě můžete použít okenní vložky, abyste dosáhli dobré zvukové a tepelné izolace. Okenní vložky se vyrábějí na míru, což znamená, že žádné okno není příliš malé ani velké na to, aby bylo možné je okenními vložkami ošetřit. Pokud před ně navíc zavěsíte akustické závěsy, pomůže to pohltit další zvuky a vytvořit soukromí.

Plánování a realizace odhlučnění klubu

Zvuková izolace nočního klubu nemusí být vůbec nákladná. Identifikujte problémové oblasti, poraďte se s odborníky a vsaďte na kvalitní materiály. Můžete začít v malém, nebo se do toho pustit naplno, volba je jen a jen na vás. Odhlučnění nočního klubu je skvělou investicí do ochrany sluchu lidí, díky nimž je váš podnik úspěšný, a také do ochrany těch, kteří žijí a pracují v jeho blízkosti.