18. 06. 2023 - Vše

Poslouchání vtipných zvuků může eliminovat stres

Všichni jsme již  někdy slyšeli větu „smích léčí“. Stejný pozitivní účinek má na naše tělo i poslech zábavných zvuků. To, že smích je zdraví prospěšný, vědci zkoumají už léta. O léčivé síle smíchu můžete najít i různé knihy a motivační semináře. Poznejte blahodárné účinky poslechu zábavných zvuků na těle a mysli.

Smějte se – je to dobré!

V průběhu let bylo provedeno mnoho studií, které prokázaly pozitivní účinky smíchu na lidské tělo a mozek. Vědci vědí, že smích vyvolává v našem těle reakce, které vedou k eliminaci stresu, a může tak zlepšit celkové zdraví. Smích a humor posilují imunitní systém člověka, mohou také zmírnit bolest a výrazně zvýšit fyzickou energii. Poslech zábavných zvuků vyvolá smích.

Smích uvolňuje v lidském těle endorfiny. Jedná se o přírodní chemické látky, díky kterým se cítíte šťastní. Stejný účinek má i poslech zábavných zvuků. Dokáže vyplavit endorfiny, vyvolat smích a nabít tělo energií.

Najděte zábavné zvuky a začněte je poslouchat. Na YouTube a dalších stránkách najdete spoustu videí, kde najdete tisíce veselých zvuků, které vás rozesmějí.

Užívejte si výhody vtipných zvuků

Jakmile začnete poslouchat tyto zábavné zvuky a smát se, pocítíte psychickou úlevu a začnete se cítit dobře. Smích může také zvýšit tepovou frekvenci a to je vlastně druh cvičení, který je vynikající pro hubnutí. Vyšší tepová frekvence pomáhá spalovat kalorie. Usměvaví lidé navíc působí sympatičtěji.

Úsměv pomáhá předcházet únavě a může pomoci snížit stres. A když jste méně ve stresu, jste zdravější. Úsměv pomáhá lidskému imunitnímu systému fungovat efektivněji, protože bez stresu je imunitní reakce organismu lepší.

Smát se vyžaduje méně energie než mračit se. Smích je pro tělo přirozený a navíc je prokázáno, že je nakažlivý. Smějte se spolu se svým okolím. Navíc když se usmíváte – a to i silou – mozek má velké potíže myslet na cokoli negativního. Vyzkoušejte si to.

Až se příště budete cítit sklesle, zkuste poslouchat zábavné zvuky a hodně se smát. Úsměv může přimět tělo, aby vám pomohlo zlepšit náladu, protože samotný fyzický akt úsměvu aktivuje správná centra v mozku.

Teď, když víte, jak je poslouchání zábavných zvuků zdravé, využijte toho. Najděte svoje oblíbené vtipné zvuky, poslouchejte je a hodně se smějte. Na rozdíl od nepříjemného hluku, některé zvuky mohou být pro tělo velice prospěšné. Abyste eliminovali nezdravé zvuky ve svém okolí, zeptejte se nás na odhlučnění.