09. 07. 2023 - Vše

Žijete v hlučném městě? Nemusíte se stěhovat, existuje jednodušší řešení.

Městský život většinou znamená také hlučný život. Hluk z dopravy, rachot budov, alarmy, lidé procházející kolem vašeho okna… Lidé žijící v centru města jsou vystaveni nebezpečným hladinám hluku a ani si to neuvědomují.

OSN odhaduje, že do roku 2030 bude 60 % světové populace žít ve městech. Je důležité začít vnímat hluk ve městě jako potenciální zdravotní riziko. Pokud bydlíte na rušné ulici, jste s největší pravděpodobností denně vystaveni hluku o síle kolem 70 dB, často i více.

Hluk projíždějící sirény je přibližně 120 dB a hluk motorky je přibližně 95 dB. Jedná se o klasické zvuky města, kterým se nelze vyhnout. Pokud jste tomuto hluku vystaveni často, může být skutečně nebezpečný, protože zvuk nad 85 decibelů může způsobit dočasnou nebo trvalou ztrátu sluchu. Mnoho lidí vystavených hluku trpí tinnitem, neustálým pískáním v uších.

Hluk z města může být příčina vašich problémů se spánkem.

Vaše uši zachycují zvuky i během spánku a posílají je do mozku ke zpracování. Pokud spíte v hlučném prostředí, bude váš spánek méně kvalitní, protože váš mozek bude vnímat okolní zvuky. Poruchy spánku mohou vést k depresi, úzkosti nebo cukrovce.

A to není všechno. Dlouhodobé vystavení hluku může způsobit uvolňování stresových hormonů, zvýšit srdeční tep a krevní tlak. To může urychlit vznik kardiovaskulárních onemocnění nebo dokonce způsobit mrtvici.

Řešením je odhlučnění bytu.

Pokud vás obtěžuje hluk z města, kde žijete, nemusíte se stěhovat. Existuje také jednoduché řešení v podobě profesionální zvukové izolace vašeho bytu. Nechte si odborně změřit hluk ve svém městském bytě. Poté získáte hodnoty hluku pro stanovení optimálního řešení akustické zvukové izolace pro váš byt. Pokud zjistíte, že hladina zvuku není bezpečná, může být řešením odhlučnění vašeho bytu. Důkladné odhlučnění stěn, stropů a podlah dokáže vytvořit z vašeho bytu tichou oázu.

Pokud jste již provedli úpravy vnitřní zvukové izolace a stále vás ruší hluk, mohou být problémem nekvalitní dveře. Zvuko izolační dveře jsou jedním z důležitých řešení pro odhlučnění interiéru.