05. 07. 2023 - Vše

Hluk z diskoték může být nebezpečný, i pokud bydlíte v blízkosti

Pokud chodíte na diskotéku, znáte tuto situaci: chcete něco říct, ale neslyšíte ani slovo, protože hudba je příliš hlasitá. Není divu. Diskotéky běžně porušují hlukové předpisy a pouštějí hudbu příliš nahlas. To pro vás může být nebezpečné. Negativní vliv na vás může mít i to, že bydlíte v blízkosti diskotéky.

Nedokážete se soustředit na práci

Pokud potřebujete pracovat ve večerních hodinách, hluk z nedaleké diskotéky může narušit vaši schopnost soustředění. Je prokázáno, že v hlučném prostředí klesá produktivita práce. Budete mít menší motivaci k dokončení úkolu, zhorší se vám paměť a budete se cítit více unavení.

Špatný spánek

Pokud je ve vaší blízkosti hlučná diskotéka, vede to ke špatnému spánku během noci. Pokud se v noci pořádně nevyspíte, můžete druhý den trpět sníženou pozorností, denní ospalostí, zhoršenou pamětí a cítit se vystresovaní. Pravidelný nedostatek spánku může z dlouhodobého hlediska způsobit vážné zdravotní a psychické problémy a může mít vliv i na váš vzhled.

Nebezpečí pro zdraví

Hluk s úrovní vyšší než 85 dB může vést k poškození sluchu a může způsobit zvonění v uších nebo dokonce trvalou ztrátu sluchu. Nevhodná úroveň zvuku může změnit naši srdeční frekvenci, způsob dýchání, úroveň stresu, způsobit únavu a ovlivnit pozornost. To jsou docela závažné důvody, proč byste rozhodně měli myslet na kvalitu zvuku ve své firmě.

Řešením může být odhlučnění na míru

Nemusíte se ihned stěhovat do klidnější lokality. Ideální řešení je odhlučnění na klíč. Kontaktujte nás. Zabýváme se celým procesem odhlučnění vašeho bytu – od měření hluku až po realizaci na míru.