25. 11. 2020 - Vše

Proč je v coworkingu špatná akustika?

Akustika v otevřených kancelářích a coworkingu je často opravdu špatná a přitom má obrovský vliv na práci zákazníků, kteří služby coworkingu využívají. Špatná akustika může snížit kvalitu konferenčních hovorů, rušit pozornost při pracovních schůzkách a celkově snížit pracovní produktivitu. Pracovní nepohoda způsobená ozvěnou zvuku vede k nespokojenosti zákazníků a je jen otázkou času, kdy si najdou jiný coworking.

Proč má open space špatnou akustiku? Většina moderních open space kanceláří a coworkingů se může pochlubit krásným interiérem, který podrobně navrhli profesionální designéři. Elegantní dlaždice, hladké povrchy, minimalismus či sklo vypadají stylově, ale vytváří i silnou ozvěnu, která není ničím tlumena. Současné trendy v zařízení kanceláří jsou hlavním důvodem, proč je v těchto prostorech špatná akustika.

Dalším důvodem hlučnosti open space kanceláří je, že se při stavbě těchto prostor šetří. Navržení prostoru s dobrou akustikou je náročné a kvalitní stavební materiály, které pohlcují zvuk, nepatří k nejlevnějším. Akustické problémy jsou provozovateli ignorovány, protože nejsou tak viditelné jako např. poruchy zařízení.

V ideálním případě by měl být hluk v otevřené kanceláři v rozmezí 40 až 50 dB, ale v neodhlučněných prostorách, kde se mísí zvuky počítačů, pracovního ruchu, rozhovorů a hudby se často dostaneme až na alarmující hodnotu 70 dB a více.

Jak odhlučnit otevřenou kancelář?

Existuje mnoho technik, které se dají použít ke snížení nežádoucího zvuku v coworkingu, ale každý prostor je jiný, a proto neexistuje univerzální rada. Abyste zbytečně netápali, doporučujeme kontaktovat  firmu, která vaší kanceláři připraví odhlučnění na míru.

Stylovým řešením mohou být speciální odhlučňovací panely, tzv. akustické vzory. Na výběr máte širokou škálu designů, které budou ladit s prostorami a zároveň úspěšně pohlcovat zvuk. Od funky uměleckých děl dodávajících místnosti barvu, přes různé tvary, které visí jako světla, až po diskrétní panely korespondující s barvou stěn tak, aby barevně splynuly. Existuje mnoho možností, jak do rušných míst přidat komponenty pohlcující zvuk.

Špatná akustika může způsobit vašemu coworkingu velké problémy, které mohou vést až ke ztrátě zájemců o pronájem pracovního místa. Odhlučněte svoje prostory. Kontaktujte náš tým a my vám pomůžeme “opravit” zvuk ve vašich kancelářích.