23. 12. 2022 - Vše

Jak odhlučnit mobilní dům

Mobilní dům je velmi praktická varianta bydlení, která si získává stále větší oblibu. Pokud jste se nedávno přestěhovali do mobilního domu nebo o tom v blízké budoucnosti uvažujete, měli byste vědět, že mobilní domy mají tenčí stěny, kterými může zvuk snadno pronikat. Dostatek klidu a soukromí v interiéru vašeho mobilního domu zajistí zvuková izolace.

3 způsoby zvukové izolace vašeho mobilního domu

Zvuková izolace vyřeší mnoho typů hluku v okolí vašeho mobilního domu. Zde jsou tři způsoby, jak zabránit pronikání zvuku dovnitř nebo ven.

1. Dodejte svým stěnám hustotu

Stěny mobilního domu tvoří poměrně malou bariéru mezi interiérem a exteriérem, takže zvuky snadno pronikají dovnitř. Přidáním hustoty se vytvoří hmotnost pro zvukové vlny, čímž se sníží přenášený hluk. Hmotu na stěny můžete přidat na dvou místech:

  • mezi stěnami – mobilní dům můžete izolovat zvukovou izolací mezi jakoukoli vnitřní nebo vnější stěnou, abyste minimalizovali přechod. Izolace také udrží teplo;
  • na vnitřním povrchu – jak už název napovídá, pokrytí stěn objemovým vinylem (MLV) přidá hmotu, která zabraňuje přenosu. Akustické pěnové panely slouží k podobnému účelu a zároveň pohlcují zvuk.

2. Změkčete všechny tvrdé povrchy

Zvuk se odráží od holých stěn, podlah a stropu mobilního domu, což vede k rušivé ozvěně a hluku. Měkčí materiály pohlcují zvuk, tím dosáhnete tiššího vnitřního prostředí. Zde je několik možností:

  • Akustické panely – jak jsme již zmínili výše, skvěle pohlcují zvuk. V dnešní době existují i umělecké akustické panely s designem podle vašeho výběru;
  • zvukotěsná pěna – tyto měkké pěnové desky pohlcují a zbytek rozptylují na svém nepravidelném povrchu;
  • podložka pod podlahu – instalací podložky pod koberce snížíte vibrace a dosáhnete určité absorpční výhody.

3. Vyplňte všechny praskliny

Zvuk může pronikat dovnitř a ven spárami kolem dveří. Naštěstí je můžete vyložit dveřními zvuko izolačními prostředky se silikonem a omezit tak přenos hluku. Dveřní zarážky se instalují pod dveře, zatímco obvodová těsnění jsou po stranách a nahoře. Pokud máte ve stěnách nebo na jiných místech, kde se povrchy spojují, praskliny, je nejlepším řešením vyplnit je akustickým tmelem.

Napište nám. Užijte si více pohodlí a soukromí s vědomím, že jste udělali něco pro to, abyste zabránili hluku, který proniká do a z vašeho mobilního domu. Rádi vám pomůžeme se snížením hluku, proto nás kontaktujte a vyžádejte si akustickou analýzu ještě dnes!