05. 03. 2023 - Vše

Jak odhlučnění zlepší váš život doma?

Pokud bydlíte vedle sousedů, kteří neustále vytváří nežádoucí hluk, může se z toho stát velký problém pro vaše štěstí a pohodu. Stejně tak bydlíte-li v blízkosti letiště nebo rušné ulice. Zvuk je běžnou součástí života, ale když se z něj stane hluk, je to důvod k odhlučnění místností. 

Když odhlučníte svůj domov, okamžitě získáte větší soukromí

Je mnohem méně pravděpodobné, že vás při hovoru, hlasitém přehrávání hudby nebo sledování filmů přes domácí kino uslyší sousedé nebo dokonce někdo ve vedlejší místnosti. Stejně tak je mnohem méně pravděpodobné, že uslyšíte jakýkoli hluk z jejich strany stěny.

Už jen díky tomu si můžete užívat prostých radostí života, aniž byste se museli starat o to, jak vaše aktivity ovlivňují ostatní lidi, a navíc vás už nebude obtěžovat hluk od sousedů.

Zvuková izolace vašeho domova může pomoci předejít poškození sluchu a problémům se ztrátou sluchu

Podle statistik je 10 % lidí, kteří trpí ztrátou sluchu, doma vystaveno nežádoucím hladinám zvuku. Znečištění hlukem může také vést k onemocnění srdce, vysokému krevnímu tlaku nebo dokonce k mrtvici. Pokud jste dlouhodobě vystaveni hluku, můžete trpět neustálou rozmrzelostí a poruchami spánku. Zvuková izolace vašeho domova má přímý vliv na vaše zdraví.

Odhlučnění zlepšuje komunikaci

Snaha komunikovat v místech, kde je hluk, může někdy vést ke zmatku a frustraci, zejména u osob, které mají nějaké sluchové postižení. Odhlučněním nebo zlepšením akustiky místnosti můžete tyto problémy odstranit a usnadnit a zpříjemnit konverzaci.

Bonus: Energetická účinnost a zvýšení hodnoty majetku

Zavedením akustických izolačních materiálů do vašeho domu získáte tepelnou výhodu, která může pozitivně ovlivnit vaše účty za vytápění tím, že minimalizuje celkovou spotřebu energie vašeho domu. Hodnota vašeho domu se může výrazně zvýšit, protože zvuková izolace je pro potenciální kupce atraktivní.

Obtěžování hlukem může být velmi nepříjemné a v některých případech může ovlivnit kvalitu života, který vedete. Hluk také negativně ovlivňuje vaše zdraví. Kontaktujte nás a přezkoumejme společně vaše možnosti  odhlučnění.