01. 03. 2023 - Vše

Akustika místností – 7 mýtů, kterým byste neměli věřit

Zainvestovali jste do skvělého systému reproduktorů, ale stále to není ono? Bohužel vám ani ten nejdražší systém sám o sobě automatický nevyprodukuje skvělý zvuk. Tehdy přichází na řadu akustika místnosti. Akustika místnosti je často podceňovanou oblastí –  a navíc je oblastí, ve které můžete velmi snadno utratit peníze za řešení, které nesplňují to, co slibují.

Představujeme vám 7 mýtů o akustice místnosti. 

1. mýtus: Pro skvělý zvuk stačí přidat koberce a závěsy.

Koberce a závěsy nepředstavují úplně akustické řešení. Jednoduše vám neposkytnou takový výkon jako akustické panely, které jsou testované v laboratoři. Stejně tak nevyřeší problémy při eliminování zvuku reproduktoru a dunivých basů.

2. mýtus: Zvuková izolace = dobrá akustika.

Zvuková izolace není to samé jako akustická úprava. Zvuková izolace jednoduše brání zvuku ve vstupu nebo výstupu z prostoru – nevyřeší vnitřní odrazy zvuku v prostoru. Ve skutečnosti čím více bude váš prostor zvukotěsný, tím budete mít větší problémy s basy, jelikož nízké frekvence jsou uvězněné uvnitř.

3. mýtus: Silné basy můžeme „vyladit“.

Vlnová délka  basových frekvencí znamená, že ať už jde o jakékoliv „vychytávky“, nezvládnou vyřešit nerovnoměrný čas doznívání basů v místnosti. Tyto „vylepšení“ obvykle změní vyvážení středních a vysokých frekvencí v porovnání s basy, což způsobí, že basy budete vnímat méně, problém však nezmizí.

4. mýtus: Izolace místnosti udělá váš pokoj neobyvatelným.

Profesionální akustický design vytvoří obyvatelný prostor. Ne příliš tlustý akustický materiál pohltí vysoké frekvence a tlumí zvuk v místnosti. Inteligentní řešení se zaměřují na plošnou absorpci/difuzi v celém slyšitelném spektru.

5. mýtus: Zvuková izolace není designová.

Súčasné akustické panely bez problémov splynú s dizajnom vášho interiéru a dodajú vášmu priestoru krásu. Trik je v integrácii úpravy miestnosti pri navrhovaní a budovaní posluchovej miestnosti, namiesto toho, aby ste ju pridali neskôr.

Současné akustické panely bez problémů splynou s designem vašeho interiéru. Trik je v integraci úpravy místnosti při navrhování a budování poslechové místnosti, místo toho, abyste ji přidali později.

6. mýtus: Zvuková izolace je drahá.

Dnes se možnosti v oblasti akustiky místnosti pohybují v různých cenových relacích. Náš zkušený poradce vám pomůže vytvořit cenově dostupnou místnost, kde si skutečně vychutnáte již zakoupené zvukové vybavení.

7. mýtus: Všechny odpovědi najdete na internetu.

Každý prostor je jedinečný a internet nedokáže vyřešit vaše složité individuální akustické problémy. Pomůžeme vám ušetřit čas a peníze.