06. 01. 2023 - Vše

4 mýty o odhlučnění bytu

Na internetu najdete spoustu tipů, jak „vyřešit“ hlučné sousedy. Odhlučnění bytu je však mnohem složitější a silnější koberec pravděpodobně nebude stačit. Těmto mýtům o odhlučnění bytu byste neměli věřit:

1. Prázdný byt odhluční nábytek

Ať už je ozvěna ve vašem bytě jakkoli velká, nemusí být způsobena nedostatkem nábytku. Pokud se ve vašem bytě odráží zvuk, pravděpodobně budete muset nainstalovat zvukově absorpční materiály. Můžete mít zařízený byt plný nábytku, ale ani ten nemusí zabránit pronikání hluku do vašeho bytu. Pokud tedy chcete vyřešit problém s ozvěnou a ztlumit zvuk ve svém domě, zvažte profesionální odhlučnění.

2. Akustické panely na stěnách zastaví přenos hluku

Pokud je v bytě hodně tvrdých povrchů, zvuk se snáze odráží a šíří se dál. Jednoduché zvuko izolační panely mohou zajistit určitou zvukovou izolaci, ale často to nestačí a hluk od sousedů bude i nadále pronikat do vašeho bytu. Každý byt má jiné požadavky na odhlučnění. Kontaktujte nás a my pro vás najdeme řešení na míru.

3. Se zvukovou izolací pomůže měkký nábytek

Tento mýtus také souvisí s představou, že zvuk tlumí záclony a měkké koberce. To platí jen do určité míry. Pokud vás v bytě obtěžuje hluk od sousedů, koberec to nevyřeší. Bez ohledu na to, kolik koberců, polštářů a závěsů umístíte do svého domova, abyste zastavili šíření zvuku, zvukové izolace nedosáhnete. Musíte řešit konstrukční vady. Zvuk si vždy najde slabé místo a rozšíří se. Problém bude vyžadovat profesionální odhlučnění.

4. Několik polic udělá zázraky

Ne. Ani vysoké knihovny nedokážou pohltit hluk od sousedů. Ve skutečnosti lze absolutní zvukové izolace dosáhnout pouze s použitím profesionálních produktů a vyžaduje práci odborníka.

Zvuková izolace na rozdíl od pohlcování zvuku, odstraňuje mezery mezi dvěma prostory, kterými se šíří hluk. Profesionální zvuková izolace vašeho bytu zabrání tomu, aby se zvuk od sousedů nebo z ulice šířil do vašeho bytu, a vám se bude lépe žít.